top of page
  • Forfatterens bildeGaute Grøtta Grav

På sykkel i Trysil - stor suksess

Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svart.Sykkel i Trysil funker for både store og små, enten sammen eller hver for seg. Under innslaget finner du kontaktinformasjon til alle vi har besøkt.


Her er episoden fra Trysil, og det er fokus på sykkelaktiviteter. Både med og uten elektrisk motor. Og så tester vi også farsotten disc-golf, mini-golf og en helt fantastisk italiensk pizza. (Se gjerne episoden på Facebook - da er det lettere å dele den med venner)


Sykkelstiene i Gullia:

Ved pumptracken i GT Bike Park finner du inngangen til Gullia - det største sykkelområdet i Trysil hvor man finner et nettverk av sykkelstier. Dette skogsområdet har ingen heisbasert sykling. De enkleste stiene kan sykles av de minste barn på nærmest hvilken som helst type sykkel. Samtidig finner stisykkelentusiastene utfordringer som gjør at de kan leke seg her i timevis. Stiene i Gullia er gradert fra grønn til svart. Her finner du over 30 kilometer med ren sykkelmoro.


Hvis man ikke ønsker å ta med egne sykler kan man leie dem i Trysil. Det er tre aktører som tilbyr sykler til leie, og som har alt fra fulldempet terrengsykkel, barnesykler og elsykler: https://www.trysil.com/Gjore/Sommer/sykkel/sykkelutleie-i-trysil/


Ferieperler leide sykler fra Sport Lodge`n til sykling i Gullia og Magic Moose. Det er den største sykkelutleia i Trysil, og de holder til inne på Radisson Blu Resort Trysil.


Sykkelparker:

Trysil har hele fire sykkelparker. GT Bike Park ligger ved inngangen til Gullia, like ved finner du GT Pro Park, hvor Trysil i sommer har åpnet Norges største og råeste pumptrack. Radisson Blu Bike Park ligger ved hotellet på turistsenteret og Fageråsen Bike Park ligger på Høyfjellssenteret.


Cathrine ble helt rå på hoppene i GT Bike Park sammen med sykkelinstruktør fra Trysilguidene. Kurset het Hopp & Dropp: https://www.trysil.com/A/TrysilGuidene/ride-with-a-guide-pump-n-jump/


Et godt tips er å leie seg en sykkelinstruktør- eller guide når man kommer til Trysil for første gang. De gjør det sikker på sykkelstiene eller viser deg stiperlene du kanskje ikke finner på eget hånd: https://www.trysil.com/Gjore/Sommer/sykkel/sykkelkurs/


En dag i Magic Moose - heisbasert sykling

Tar du sykkelheisen opp finner du den superpopulære flytstien Magic Moose. Dette er en 7 kilometer lang bygd sykkelsti som går fra toppen av heisen Fjellekspressen og ned til bunnstasjonen av heisen. Stien er gradert blå. Vår anbefaling er å starte i Gullia, og hvis du synes du behersker Sweet Dreams så er du klar for Magic Moose og dens 120 berms (doserte svinger).


Tips: Ta ispause eller lunsjen på Knettsetra, som ligger cirka midt på stien Magic Moose. Her kan barna også utfordre seg i aktivitetsløypa eller spille et parti sjakk som står ute på setra.


Høyfjellssykling på elsykler

Vi leide elsykler fra Sentrum Sport til hele gjengen og syklet helt fra Trysil sentrum og opp i fjellet til Fjellrunden.


Fjellrunden er en tilrettelagt perle. Her får du virkelig fjellfølelsen, og den kan deles med alle! Fjellrunden er en gruset sykkel- og vandrevei som går rundt hele Trysilfjellet, 13 kilometer lang. På høyfjellet finner du starten på Fjellflyten, en miniversjon av Magic Moose på 1,7 kilometer. Flytstien tar deg ned til høyfjellssenteret hvor vi spiste middag på Cafe Nero. Her finner man også Fageråsen Bike Park med hopp og flere ferdighetsløyper gradert grønn, blå og rød.


Frisbeegolf

I Fageråsen finnes man også den nyåpnede frisbeegolfbanen med 12 hull. Fageråsen Frisbeegolfbane er gratis å bruke hvis man har eget utstyr. Eller så kan man Leie av frisbeer/discer hos Fageråsen Handel for 50,- per person.


I Fageråsen finne man også flere spisesteder som Restaurant Fjellroa og Cafe Nero.


Minigolf

Trysilfjellet minigolfbane er en morsom terrengbane som består av 9 hull. Den ligger rett ved det nye flerbrukshuset til Trysilfjellet Golfbane, hvor man også kan nyte en deilig lunsj på spisestedet S.K.O.G.S.


Sjekk alle sommeraktiviteter i Trysil her: https://www.trysil.com/Gjore/Sommer/


Ferieperler overnattet på resorthotellet Radisson Blu Resort Trysil, som både har tre spisesteder, bad, bowling og spa-anlegg: https://www.trysil.com/A/Radisson-Blu-Resort-Trysil/


Se flere tilbudet fra sykkelvennlige overnattingssteder i Trysil: https://www.trysil.com/Gjore/Sommer/sykkel/sykkelferie/


Tusen takk til Destinasjon Trysil for god tilrettelegging, og Ferda (www.ferda.no) for den supre bobilen vår.


I denne episoden har vi også med to ekstra fotografer, Einar Røyne og Jonas Sjøgren.

803 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page