top of page
  • Forfatterens bildeGaute Grøtta Grav

Slik er Romsdalseggen

En av Norges mest populære fjellturer, dokumentert med bilder over hele instagram. Men hvordan er det egentlig å gå denne turen? Bli med Gaute fra start til mål i løpet av 4 minutter!


Vi bor i Isfjorden, rett ved starten av Romsdalseggen. I løpet av sommerhalvåret får vi utallige spørsmål fra gjester og tilreisende om hvordan turen over Romsdalseggen "egentlig" er. Er det veldig bratt? Tar det 3 eller 9 timer å gå turen? Hvilke sko bør jeg bruke? osv


Etter å ha gjort litt research fant vi ikke noen videoer på YouTube som viser hele turen, bare bruddstykker av den. Gaute tok derfor med seg kamera og drone, og filmet hele turen fra start til mål en finværsdag.

Allerede etter 48 timer hadde filmen over 50.000 views på Facebook. Lyden er på engelsk, men den er tekstet på både norsk og engelsk, velg det som er best for deg.


Takk til alle som stilte velvillig opp underveis. Filmen ser du ved å trykke på bildet over.


Under neste bilde kommer praktisk informasjon om turen som kan være verdt å ha med seg.

PRAKTISK INFORMASJON: Turen over Romsdalseggen starter i Vengedalen i Isfjorden, og slutter nært sentrum av Åndalsnes. Det vanligste er derfor å parkere bilen i Åndalsnes, og ta buss til Vengedalen. Parkering koster ca 100 kr, buss ca 200 kr per person.Du kan også ta taxi fra Åndalsnes til Vengedalen, om du ønsker å dra senere enn bussene går. Dette koster ca 6-900 kr.


På parkeringsplassen i Vengedalen er det toaletter og mulighet for å fylle vannflaska di.


Når du kommer til veis ende av Romsdalseggen, ender du opp på Nesaksla, byfjellet til Åndalsnes. Derfra er det ca en time vandring bratt ned til sentrum. Mange synes dette er en litt tøff avslutning for slitne ben. Da er det godt å vite at man kan ta Romsdalsgondolen ned fra Nesaksla. Dette koster ca 350 kr per person, en vei. (ca 500 kr t/r)


Om du velger å gå ned fra Eggen Restaurant på toppen, og dropper gondolen, går du forbi Rampestreken etter 10-15 minutter. Dette har de siste årene blitt et svært populært stoppested, både fordi det er svært godt egnet for foto - men også fordi Kompani Lauritzen har hatt dette som et mål for rekruttene under sine innspillinger.
Og er du som de fleste andre, litt sliten og sigen i beina når du kommer vel ned? Da har jeg et godt tips på slutten; ta en to-timers økt i badstuen vår i Isfjorden! Den ligger rett ved elva, og kombinasjonen av badstu og elv er paradis for både kropp og sjel.

Anbefales for 1-6 personer.


Mer info om badstu - og eventuelt overnatting - sjekk www.godkok.no

798 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page