top of page
  • Forfatterens bildeGaute Grøtta Grav

Hjembakt brød med på tur

Jeg elsker hjembakt brød, så når jeg drar vekk tar jeg ofte med mitt eget brød. Crazy? Kanskje. Men sjekk så enkelt det er å lage ditt eget.

Ofte sier folk til meg "at du orker å bake brødet ditt selv, det har jeg ikke tid til". Da er det ekstra gøy å fortelle nettopp disse at jeg maks bruker sju minutter på bake brød - inkludert vasking av utstyret etterpå.


Lett og godt

Å lage brød er både enkelt og godt. Og det tar faktisk mye kortere tid enn du tror. Jeg bruker maks 7 minutter.

Slik gjør jeg det

I starten kjøpte jeg faktisk ferdigblanda brødposer fra matbutikken. Det kan jeg anbefale, for da slipper du til og med å måle opp hvor mye mel du skal bruke av de forskjellige sortene. Jeg tar fram en stor eltebolle, og hiver melet oppi sammen med en pose tørrgjær. Deretter heller jeg 6 dl vann over melet. Så kommer et triks: Jeg tar på meg plasthansker. Da er det nemlig bare å kna i vei - og så vrenge og kaste hanskene etterpå. Smittefritt, og ikke minst veldig enkelt.


Hiv deg på bølgen

Bli en brødbaker du også!

Etter å ha knadd i 5-6 minutter, deler jeg deigen i to, og plasserer de to klumpene i hver sin brødform av silikon. Silikon er best, for da slipper brødet lett når det kommer ut av ovnen.

Et lite håndkle over deigen, og så er det rett i ovnen etter en halvtimes heving.


Oppvasken


Etter å ha kastet hanskene i søpla, er det bare å skylle ut av arbeidsbollen - og jobben er egentlig gjort. Brødet steker seg selv, og er ferdig etter 40 minutters steking.

371 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page