top of page
  • Forfatterens bildeGaute Grøtta Grav

Hemmelig spakulp, isbading, og verdens beste utsikt - Isfjorden

I denne episoden av Ferieperler får du bli med hjem til hjembygda mi, Isfjorden.

Omkranset av heftige fjell er det MYE man kan gjøre her, både familier, voksnes og ungdommer. Her får du praktisk info!


** adresser til steder og mer info nederst i artikkelen **I innslaget vårt får du blant annet være med på jakt etter en hemmelig spakulp på Loftskarssetra, vi tester isbading på Moanebba - og hopping fra bru ved Saltkjelsnes Camping.


Du får også se hvor du kan gå for å få "verdens beste utsikt", med minimal innsats, fra Litjefjellet. På slutten av episoden er det med et bonusklipp med wingsuit fra Romsdalshorn i solnedgang - Tom Erik Heimen suser over hodene våre i 180 km/t.


Du får også se bilder fra Via Ferrata ved Åndalsnes, kalt introveggen og vestveggen, samt SUP fra Rauma elv. Husk at Isfjorden og Åndalsnes i Romsdalen har MASSE å by på, feks også #Romsdalseggen og #Rampestreken.


OG HER KOMMER PRAKTISK INFO:

Saltkjelsnes Camping

Priser: 50 kr for dagsbesøk (inkl parkering)

Overnatting med campingvogn/bobil: ca 200 kr.

Båtutleie - se nettsiden for mer info.Norsk Tindesenter:

Kontakt Norsk Tindesenter for buss til Romsdalseggen, info om Rampestreken eller leie av utstyr/guide til Via Ferrata.Introveggen- kort og luftig tur for folk flest

Introveggen er en klatretur på  3-4 timer, for deg som vil ta steget for å prøve Via Ferrata kanskje for første gang. Ingen forkunnskaper fra klatring kreves, men du må være i normalt god fysisk form

Ruten er gradert til vanskelighetsgrad B på den internasjonale via ferrata skalaen. Ruten er laget for voksne. Aldersgrensen for Introveggen er 12 år*, og har du med deg mindreårige så krever det en del ekstra av deg. Voksne skal være komfortable i høyden, og ha oversikt over mindreårige under hele turen. For en sikker og trygg tur så må hver voksen ha ansvar for maks ett barn. Sikringsutstyret har også en vektgrense, der turdeltageren må veie minst 40 kg og ikke over 120 kg.

*På guida turer er det mulig for barn fra 9 år og delta. Guiden sikrer da med tau i tillegg. Kontakt oss hvis du har barn under 12 år/40 KG som ønsker å delta. Vestveggen - ikke for pyser Vestveggen er en lengre og mye mer utfordrende klatretur på 5-6 timer til toppen av Nesaksla. Belønningen er en utsikt som er så vakker at den kan ta pusten fra deg, i tillegg til en deilig mestringsfølelse og adrenalinrus.  

Dette er turen for deg som søker spenning, liker å utfordre deg selv, er i over gjennomsnittet god form og mestrer ferdsel i bratt terreng. I løpet av turen bestiger du flere luftige partier og fritthengende broer. 

Tidligere erfaring fra klatring er en fordel. Turen er ikke egnet for personer med høydeskrekk. Ruten er gradert til vanskelighetsgrad D på den internasjonal via ferrata skalaen. Aldersgrensen for Vestveggen er 16 år.Romsdalseggen:

Turen over Romsdalseggen starter med busstransport fra Norsk Tindesenter i sentrum av Åndalsnes. Bussen bringer deg til Isfjorden og videre gjennom flott kulturlandskap til Venjedalssetra.  Stien er merket med røde T’er, og starter fra parkeringsplassen hvor bussen stopper. Herfra er det moderat stigning opp Hestheia langs Tverrelva.  I Hestheia er det siste mulighet for å fylle opp drikkeflaskene, så husk dette før du forlater elva.  Oppå flaten deler stien seg, og du skal gå i vestlig retning opp den bratte fjellsiden som tar deg opp på selve Romsdalseggen. Krysset er skiltet og godt merket. Les mer her: https://tindesenteret.no/side/RomsdalseggenRampestreken:

Spektakulær tur, 45 min til 1,5 timer opp. Fantastisk instagram-vennlig. Rampestreken har fått mye oppmerksomhet, mye på grunn av Kompani Lauritzen; de måtte gå opp dit med TUNGE sekker.


For andre actionfylte opplevelser i Romsdalen, kan du kontakte Friluftslek, de har også en flott butikk med mye utstyr sentrum av Åndalsnes:


Litjefjellet:

Kjør fra Åndalsnes mot Isfjorden. I Isfjorden tar du av fra hovedvegen og følger skilt til Liabygda og videre til Venjedalen (bomvei kr 75 per bil).

Kjør forbi Vengesdalssetra og videre innover mot Romsdalshornet som er rett fram. Parker bilen på ankjøreselen ca en km etter Vengesdalsvatnet.

Her ser du den digre steinen med skiltet som viser vegen til Litlefjellet. Herfra følger dere stien som går inn på skrå til høyre, og så oppover.


Loftskarssetra:

Kjør til Øvre Kavli og følg bomveg innover til parkeringsplass etter brua til Bruhaugen. Følg skilt til Måsvassbu over myra og opp til Vårseterhjellen.Marta på landet, cafe i Isfjorden:Sødahlshuset, veldig bra lunsjsted i Åndalsnes:Kroken Caravan Åndalsnes:

Bobiler og campingvogner, nye og brukte. De har "kjøp og hent bobilen i løpet av to timer"-garanti.Fjellreven:

Turklær, sekker og telt.

2 942 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page