top of page
  • Forfatterens bildeGaute Grøtta Grav

Action på Geilo. Bading, hest og Norges råeste isbar.

Geilo er supert på sommeren også! Vi har hatt svært innholdsrike dager, med mye fokus på bading i varmt (!) vann, på fjellet.(foto: Paul Lockhart)

Filmen fra Geilo ser du i vinduet under, og lengre ned på sida finner du også kontaktinfo til alle vi har besøkt. Tusen takk for at du deler videoene våre!


I episoden av Ferieperler fra Geilo, får du blant annet oppleve:

* Verdens råeste isbar - med rafting! * En «hemmelig» spa-kulp med hopping

* SUP i varme fjellvann * To fantastiske restauranter

* Høydepark * Zip-line

* Flow motion og sykkelpark

* Budalen sett fra hesteryggen

* ...og mye mer!


Sykkeldestinasjonen Geilo

Sykling på Geilo er et bredt sykkeltilbud for hele familien. Her kan du, i tillegg til å prøve ut et utvalg av flytstier, pumptrack, hopplinjer og fine terrengstier, også bestille sykkelskole for barna, guidet sykkelturer og egen PT for å jobbe med teknikken din. Nytt for i år er at vi kan tilby heisbasert sykling i Vestlia og har åpnet en av landets råeste flytstier, Flow Motion. På Geilo finner du også mange flotte fjellveier som tar deg opp til nasjonalparkene, Hallingskarvet og Hardangervidda, på to hjul.


I Geilo Sommerpark ligger den populære pumptracken som har blitt en av Geilo’s aller viktigste møteplasser i sommerhalvåret. Her treffes vennegjenger, barn, ungdommen, turistene og hyttefolket for å sykle, lære og dele sin sykkelglede fra morgen til kveld. Her finner du også fem hopplinjer med ulike vanskelighetsgrader, fra det letteste nivået og helt opp til den vanskeligste linja, svart.


Er du relativt ny til sykkelsporten, eller vil finslipe på sykkelteknikken, har Geilo dyktige sertifiserte sykkelguider som holder både kurs og turer som passer for alle. Se og bestill det tilbud som passer deg her.


Tips: Med base på Geilo har du et godt utgangspunkt for å teste ut hele sykkeltilbudet i hele Hallingdal. Hallingdal har de siste årene bygget og tilrettelagt en rekke sykkelprodukter på hver og en av destinasjonen. Bli inspirert til sykling i Hallingdal.


Geilo Sommerpark

Tilbudet i Geilo Sommerpark er mer enn bare sykling, her kan du ta sommerheisen til toppen av Vestlia til fantastisk utsikt til Hallingskarvet. Derfra kan du spasere en flott tur til Hakkesetstølen for deilig lokalmat i fjellene. For en rask og luftig tur ned fra fjellet kan ta den 1100 meter lange ziplinen.


I Geilo Sommerpark finner du trampoliner og kan utfordre balansekunnskapene dine i høyden og slenge deg fra tre til tre i høydeparken. Høydeparken er spennende for store og små med hele 31 elementer. For de aller minste har du den morsomme Trollparken.

Frister dem avslappning, god mat og drikke har du sommerkaféen for påfyll av energi, slik at du orker en runde med den populære sporten Frisbee-golf som har 9 hull. Frisbee kan leies i resepsjonen både i sommerparken og på Vestlia Resort.

På varme dager kan du også kjøle deg ned i Ustedalsfjorden. På Vestlia Resort kan du leie SUP og via geilo.no kan du leie kano og båt som du finner ved nydelige Geilo badestrand. Her er det også en sandvolleyball bane.


Ustedalsfjorden

Et steinkast fra Geilo Sommerpark og Geilo sentrum finner du vakre Ustedalsfjorden. Dette er fjellbygdas populære turområde. Perfekt for en sykkel- eller joggetur, oppdagelsesferd, kulturhistorisk vandring, fisketur eller et deilig sommerbad og avslapping på badestrand.


Tips: Skal du sykle rundt Ustedalsfjorden? Sving innom Røyskatten, Skurfen og Fossekallen og turen blir fort mye mer spennende. Disse er tre gruslagte ferdighetsstier som sørger for å gi mest mulig flyt og smil per meter! Du finner inngang til disse rett ved Vestlia og pumptracken og stiene passer for alle, både barn og entusiaster.


Ønsker du enda mer sykling? Sjekk den blå flytsien med navn Bever’n i skogen ved Geilo Hallen. Denne kommer du til å sykle igjen og igjen.


Rallarvegen

Har du enda ikke syklet Rallarvegen, kåret til Norges vakreste sykkeltur flere år på rad. Kanskje dette blir sommeren? På geilo.no finner du Rallarvegen-pakker som inkluderer overnatting, sykkel og transport.


Opplev fjellet fra hesteryggen

På Geilo tilbys det flere rideturer som lar deg oppleve sentrumsnære omgivelser, til det beste fjellet har å by på på begge dalsidene.


Rafting i Numedalslågen

Her finner du raftingopplevelser for hele familien, til de litt mer ekstreme turene. Når du rafter må du forberede deg på at det blir våt, og ikke minst veldig gøy! Er du heldig får du en liten svømmetur med på kjøpet.


Skjult badeperle

På varme sommerdager kan du få deg et luftig svev og en deilig dukkert i magiske Rennedalen ved Ustaoset. Husk å sjekke både temperatur og dybden i vannet før du hopper uti. Vannføringen i elva varierer gjennom sesongen og tidlig på sommeren renner det kaldt smeltevann fra snøsmeltingen på fjellet i elva.

Se sykkeltur kart for tursykling på grusvei og stisykling. De doble lilla linjer på kartet viser sykling på fjellveier, de stiplede lilla linjer ved siden av røde turstier er for stisykling. Kartet kan hentes gratis på de fleste overnattingsstedene og butikker på Geilo.


Geilo er inngangsporten til hele to nasjonalparkene, men er også en sosial og levende fjellbygd med et urbant sentrum fylt med shoppingmuligheter. For ikke å neven alle de gode spisestedene og lokalmaten du kan få kjøpt!


Tusen takk til alle involverte:

Serious Fun - www.seriousfun.no

Geilo Sommerpark - www.skigeilo.no

Visit Geilo - www.geilo.no

Vestlia Resort - www.vestlia.no Smakeriet Beefbar - https://www.smakerietgeilo.no/


God tur til Geilo!


1 594 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page