top of page
  • Forfatterens bildeGaute Grøtta Grav

Leka. Øya der jenta ble tatt av ørn.

Har du hørt historien om Svanhild på 3 år som plutselig forsvant? Hun ble funnet igjen i et ørnereir, langt oppe i fjellet. Er historien sann? Vi drar til fantastiske Leka for å gjøre undersøkelser.Les mer om Leka, og få tips til hvordan du kommer deg dit, hvor du kan bo, hva du kan gjøre osv under innslaget. Takk for at du deler videoene våre!Ting å gjøre:

For 400 millioner år siden ble havbunnskorpa skjøvet på land her. Nå ser du fjell og berg i gråsteinsgrått, rødt og gult. Ikke rart at Leka er kåret til Norges geologiske nasjonalmonument!


Geolgisk vandring, padle kajakk, gå til Ørnerovet eller sykle rundt øya; det er mye å finne på ute når du er på Leka. I tillegg har Leka Motell og Camping et steinmuseum, der det er forskjellige steiner i alle farger, fra hele verden. Og du kan kjøpe både store og små stein, som pynt eller smykker.


Les mer om alt du kan gjøre på Leka her: https://www.visitleka.no/se-og-gjore/


Mat:

Vi rakk dessverre ikke å spise ute på restaurant mens vi var på Leka, men det er flere steder som tilbyr servering sommertid. Se noen av dem her: https://www.visitleka.no/servering/


Overnatting:

Vi parkerte bobilen vår hos Leka Motell og Camping, og fikk panoramautsikt over havet. Det finnes flere som tilbyr overnatting på øya, alt fra enkel camping til høy standard leiligheter.

Linker til mange tilbydere finner du her: https://www.visitleka.no/overnatting/


Komme seg til Leka:

Siden Leka er ei øy, må du ta båt for å komme deg hit. Man trenger ikke bil på øya, mange klarer seg med sykkel.


Visit Leka har laget ei fin side med informasjon, der du enkelt kan sjekke rutetider for både hurtigbåt, ferge og andre transportmidler:


1 016 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page